Кулеба назвав умову добросусідських відносин між Україною та Росією

Росія не хоче цього визнавати того, що українці та росіяни - це дві окремі нації
Головне
Кулеба назвав умову добросусідських відносин між Україною та Росією
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
24 Жовтня 2021, 08:20
читать на русском

Україна і Росія могли б мати добрі сусідські відносини, але за умови, що Москва визнає окремість націй. Зокрема українці та росіяни - це окремі нації, які проживають в суверенних державах.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю директору Польського Інституту міжнародних відносин (PISM) Славомиру Дембському.

Я переконаний, що ми могли б мати добросусідські відносини з Росією. Але це вимагає від росіян визнати реальність, що росіяни і українці - це дві окремі, вільні нації, які живуть у своїх власних суверенних державах, самостійно вирішуючи свою долю, в тому числі вибір моделі розвитку і союзів, - зазначив глава МЗС України.

Кулеба наголосив, що Росія не хоче цього визнавати, тому й напала на Україну у 2014 році. Внаслідок цього частина українських територій стали окупованими РФ, а загинули тисячі людей. Такі дії з боку Росії знищили перспективу добросусідських відносин між народами.

Міністр згадав тезу президента РФ Володимира Путіна про те, що українці і росіяни - це "одна нація". Втім, як вважає дипломат, ці слова не відповідають дійсності і є лише імперською фантасмагорією Кремля. Така позиції Росії - це націоналістична концепція XIX століття.

Нагадаємо, що командувач Сил спеціальних операцій Григорій Галаган заявив, що у кожній області України повинні бути готові до вторгнення Росії. Оскільки ніхто не гарантує відсутності загрози вторгнення і подальшої ескалації з боку РФ.

Читайте також