Кулеба про відведення російських військ: Загроза ще не зникла

Росія може знову розмістити свої війська біля кордонів України
Важливо
Кулеба про відведення російських військ: Загроза ще не зникла
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (фото: Facebook)
28 Квітня 2021, 10:06
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що загроза з боку Росії ще не зникла пропри відведення військ від кордонів України.

Про це він заявив в ефірі програми HARDtalk на телеканалі BBC News World.

За його словами, відведення російських військ від України не означає повної деескалації ситуації.

Передислокація не означає повної деескалації, бо навіть якщо те, що ми бачили за останні тижні, було просто тренуваннями, то ми побачили, до чого вони тренувалися. Вони вчилися здійснювати напад на Україну. Це факт, - сказав він.

Кулеба додав, що хоч Росія і відвела війська, але вона може знову їх розмістити.

Цього разу ми мали успіх. Ми зробили кроки разом із нашими партнерами. Але це не означає, що загроза зникла, що вони не намагатимуться повторити це, - пояснив він.


Контекст. 22 квітня міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив згорнути війська поряд з українським кордоном. Війська відправлять у місця постійних дислокацій, оскільки відомство завершило "раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів".

Попри заяви про відведення військ РФ від українських кордонів, на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО російська влада посилюю передові позиції та збільшує кількість перевірок з'єднань.

Водночас президент Володимир Зеленський вважає, що зменшення чисельності російських військ на українському кордоні пропорційно знижує напругу, але Україна завжди залишається напоготові.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також