Кулеба розповів про складність відносин з Китаєм та США

Міністр вважає протистояння, яке розгорнулося вже між США і Китаєм, закономірністю історичного розвитку
Кулеба розповів про складність відносин з Китаєм та США
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
13 Червня 2021, 16:29
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що для України партнером №1 у торгівлі залишається Китай, а США є головним політичним і безпековим.

Про це міністр розповів в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, попри те, що у Сполучених Штатів Америки складні відносини з Китаєм, для України це головний партнер. На питання щодо того, чи є Китай ворогом чи партнером для України, Кулеба відповів:

Ми розуміємо те протистояння, яке розгорнулося вже між США і Китаєм. Це закономірність історичного розвитку. Про це можна дуже довго говорити. Воно є. Але модель дуже проста наразі: США є політичним і безпековим партнером №1 України, Китай є торговельним партнером №1 України. От і вся логіка…, - зазначив міністр.

Кулеба наголосив, що в окремих питаннях одне іншому заважає, доводиться працювати дипломатії, прибирати розбіжності, усувати якісь проблеми. Але Україна намагається дотримуватися такої політики.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не сприйматиме домовленості президентів США та Росії Джо Байдена і Володимира Путіна, які стосуватимуться нашої держави і будуть досягнуті "за нашою спиною".

Читайте також

1