Кулеба розповів, як пройде формат Кримської платформи

Саміт відбудеться 23 серпня в Києві
Важливо
Кулеба розповів, як пройде формат Кримської платформи
Дмитро Кулеба (фото: УНІАН)
6 Серпня 2021, 16:01
читать на русском

Очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що формат Кримської платформи складатиметься з двох частин.

Про це він розповів у "ТСН".

Назва обрана не випадково. Це буде саме саміт глав держав, урядів, парламентів і керівництва міжнародних організацій, - повідомив Кулеба.

Саміт Кримської платформи відбудеться 23 серпня в Києві в конференц-центрі "Парковий". Буде офіційна частина, де виступить президент України, голова Верховної Ради, прем'єр-міністр, глави іноземних делегацій, лідер кримськотатарського народу, представник експертної мережі Кримської платформи.

Це не буде зустріч, щоб просто зробити політичні заяви. Все серйозніше. Країни-засновниці Кримської платформи створять дієвий міжнародний механізм і приймуть спільну Декларацію учасників міжнародної Кримської платформи, - сказав міністр.

У другій частині саміту буде чотири тематичні панелі:

  • про невизнання спроби анексії Криму,
  • про мілітаризацію Азово-Чорноморського регіону,
  • про шляхи реінтеграції Криму через права людини й сталий розвиток,
  • про відновлення прав кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що президент Словацької Республіки Зузана Чапутова підтвердила свою участь в інавгураційному саміті Кримської платформи. Тим часом президент США Джо Байден не приїде на саміт до Києва. Замість нього прибуде представник уряду.

Читайте також