Словаччина підтвердила свою участь у саміті Кримської платформи

Словаччина висловила незмінну підтримку територіальній цілісності України
Словаччина підтвердила свою участь у саміті Кримської платформи
Володимир Зеленський з Едуардом Хегером (фото: president.gov.ua)
28 Травня 2021, 17:10
читать на русском

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем’єр-міністром Словацької Республіки Едуардом Хегером, який прибув до України з офіційним візитом.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Голова словацького уряду наголосив, що Словаччина незмінно підтримує територіальну цілісність України та засуджує окупацію Криму.

Хегер повідомив, що президент Словацької Республіки Зузана Чапутова підтвердила свою участь в інавгураційному саміті Кримської платформи, який відбудеться під час відзначення Дня Незалежності України в серпні.

Наша позиція щодо анексії Криму дуже принципова – це порушення міжнародного законодавства з боку Росії, – зазначив словацький урядовець.

Водночас Зеленський (досьє Володимира Зеленського) розповів представнику Словаччини про поточну ситуацію на сході України та на тимчасово окупованих територіях, а також подякував за стійку підтримку суверенітету.

Також сторони констатували стратегічну роль співробітництва між Україною та Словаччиною у забезпеченні енергетичної безпеки Європи. Вони погодилися, що "Північний потік – 2" є політичним проєктом, який підриває енергетичну солідарність між країнами Європи.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся зі словацьким колегою Едуардом Хегером. Вони обговорили пандемію, де Словаччина пообіцяла надати 600 тисяч євро нашій державі на закупівлю вакцини.

Читайте також

1