Кулеба сказав, чого очікує від перемовин з Лавровим

В Анталії стартують перемовини очільників російського та українського МЗС
Головне
Кулеба сказав, чого очікує від перемовин з Лавровим
Зустріч Кулеби та Лаврова в Туреччині Фото: https://twitter.com/MevlutCavusoglu
10 Березня 2022, 10:32
читать на русском

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Туреччини, де у нього заплановані перемовини з очільником МЗС росії Сергієм Лавровим.

Пресслужба Міністерства закордонних справ України повідомляє, що Кулеба вже зустрівся з очільником МЗС Туреччини Мевлютом Чавушоглу - сторони скоординували кроки задля припинення війни росії проти України.

Глава української дипломатії висловив вдячність Туреччині за політичну та гуманітарну підтримку України на тлі варварської війни росії проти українського народу.

Кулеба поінформував свого турецького колегу про актуальну ситуацію в Україні у контексті російського вторгнення, воєнні злочини та цілеспрямовані обстріли військами РФ цивільних об‘єктів в українських містах, внаслідок яких гинуть мирні люди, зокрема діти.

Російські військові варварськи обстрілюють лікарні, дитячі садки, житлові будинки. Гинуть та отримують поранення цивільні люди. Особливо кричущим злочином є авіаційне бомбардування пологового будинку та дитячої лікарні в Маріуполі. Світ має рішуче діяти, аби зупинити воєнні злочини та злочини проти людяності з боку рф, - зазначив Кулеба.

Зазначається, що міністри обговорили кроки задля припинення росією бойових дій та війни на українській території. У цьому контексті Кулеба подякував Чавушоглу за ініціативу організації зустрічі із міністром закордонних справ рф.

Україна прибула на переговори із сильною позицією. Завдяки незламності президента України Володимира Зеленського, нашої дипломатії, наших Сил Оборони, всього українського народу та підтримці партнерів російські загарбники отримують гідну відсіч на всіх фронтах, - сказав Кулеба.

Він окреслив три ключові питання, на яких наполягатиме на тристоронній зустрічі з Лавровим: "Негайне припинення вогню, поліпшення гуманітарної ситуації в Маріуполі, Харкові, Сумах, Волновасі та інших українських містах, виведення російських військ з території України".

Також Кулеба закликав Туреччину продовжити роботу з москвою, аби вона припинила кровопролиття в Україні.

Нагадаємо, Україна вже провела три раунди переговорів з російською стороною щодо припинення війни. Однак усі вони були по суті безрезультатними.

Читайте також