Ердоган запропонував Зеленському та Путіну поспілкуватися в Туреччині

Президент Туреччини наполягає на діалозі для вирішення конфлікту
Головне
Ердоган запропонував Зеленському та Путіну поспілкуватися в Туреччині
Прапори України та Туреччини Фото: Офіс президента
19 Січня 2022, 11:11
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган запропонував президентам Росії та України сісти за стіл переговорів для розв'язання конфліктних питань.

Про це повідомила газета Sabah із посиланням на офіційного представника турецького лідера Ібрагіма Калина.

Ердоган каже, що Володимир Зеленський та Володимир Путін могли б зустрітися у Туреччині та "розібратися у своїх розбіжностях".

Туреччина готова виступити у будь-якій ролі для зниження напруженості між РФ та Україною. Президент Ердоган проводить переговори як із президентом РФ Володимиром Путіним, так і з президентом України Володимиром Зеленським. Насправді він навіть запросив їх обох приїхати до Туреччини, якщо вони хочуть зустрітися і розібратися у своїх проблемах та розбіжностях,— зазначив Калин.

Також він повідомив, що незабаром Ердоган має намір відвідати Україну, щоб провести переговори з Зеленським.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вважає, що зустріч з російським президентом Володимиром Путіним все ж буде, попри те, що Росія відтягує цей процес.

У вересні 2021 року міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у Кремлі вже "почали торгуватися" умовами майбутньої зустрічі президентів Володимира Зеленського і Володимира Путіна.

У листопаді минулого року президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що виступає за мир між Росією та Україною та запропонував посередництво між країнами для збереження миру на Донбасі.

Читайте також

1