Кулеба запропонував кандидата на посаду посла у США

Ексміністерка фінансів Маркарова може стати послом України в США
Кулеба запропонував кандидата на посаду посла у США
Оксана Маркарова (Фото: Facebook – сторінка Оксани Маркарової)
20 Листопада 2020, 13:44
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запропонував призначити новим послом України в США колишню міністерку фінансів України Оксану Маркарову.

Про це міністр закордонних справ написав на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема Кулеба (досьє Дмитра Кулеби) повідомив, що у нього немає претензій до Володимира Єльченка. Але у дипломатії працює принцип ротації і його необхідно дотримуватися.

Кандидатуру нового Посла на розгляд президента вносить міністр закордонних справ. Зваживши всі аргументи, я запропонував кандидатуру Оксани Маркарової.  Процедура її оформлення запущена, але традиційно займає певний час, - розповів Кулеба про своє рішення.

Міністр підкреслив, що у разі призначення Маркарової  Україна вперше матиме у Вашингтоні посла, яку добре знають і в Адміністрації США, зокрема в Держдепі та Міністерстві фінансів, так і у МВФ.

Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ - це маячня. Важлива правда також в тому, що Маркарова буде перша в історії Пані Посол України в США. Це безумовні плюси, - пояснив Кулеба свій вибір.

Читайте також

Нагадаємо, 18 грудня 2019 року  Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) призначив Володимира Єльченка надзвичайним і повноважним послом України в Сполучених Штатах Америки. До того часу з січня 2016 року Єльченко був постійним представником України в Раді безпеки ООН.

1