Кузін назвав кількість українців, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19

Попит на вакцинацію проти COVID починає зростати
Кузін назвав кількість українців, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19
Вакцинація (Фото: getty images)
19 Вересня 2022, 20:50
читать на русском

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що повний курс вакцинації проти коронавірусу отримали лише 6,3% населення.

Про це він повідомив під час брифінгу.

Зараз одну дозу вакцини проти COVID отримало 52% громадян України, дві дози — 50%, перший бустер — 6,3%. На жаль, 720 тисяч українців не отримали другої дози, у них неповний курс щеплень, і 13,3 млн осіб не отримали першої бустерної дози. Тобто, по суті, вони не мають повноцінного захисту, - сказав Ігор Кузін.

За його словами, для створення колективного імунітету потрібно вакцинувати щонайменше 70% українців.

Нині попит на вакцинацію починає зростати. Зокрема, за даними МОЗ, минулого тижня першою дозою було провакциновано майже 20 тисяч людей, другою - 4 935 людей, першу бустерну дозу отримали 35 370 людей, другу бустерну дозу - 1 633. Таким чином за тиждень було зроблено 62 617 щеплень. Проте це на 20 тисяч менше за позаминулий тиждень.

Людина продовжує вакцинацію, робить ще одне щеплення, яке вважатиметься бустерною дозою. Якщо людина пропустила мінімальні або максимально рекомендовані терміни, вакцинальна сесія не поновлюється, і наступні дози вакцин використовуються як бустерні дози, попри те, що (вакцинація) рахуватиметься з порушенням термінів, - пояснив Кузін.

Таким способом ефективність вакцинації зменшується, проте захист від ковід все одно буде.

Нагадаємо, у Києві за місяць кількість випадків захворювання на COVID-19 зросла у понад сім разів.

Читайте також

1