Кузін розповів, коли в Україні дозволять вакцинувати від ковіду дітей віком від п`яти років

Це питання чиновники розглядатимуть у січні
Важливо
Кузін розповів, коли в Україні дозволять вакцинувати від ковіду дітей віком від п`яти років
Вакцинація дітей (фото: УНІАН)
24 Грудня 2021, 17:54
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я України може дозволити вакцинацію від COVID для дітей старше 5 років в перші місяці 2022 року.

Про це в інтерв'ю для "Укрінформу"розповів головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Вакцинація від 5 до 11 років у всьому світі жваво обговорюється, багато країн її вже рекомендують. Ми це питання винесли на засідання НТГЕІ, вперше була отримана відповідь, що недостатньо доказової бази. Зараз вже накопичився певний обсяг наукових даних досліджень з клінічної ефективності, тому швидше за все будемо розглядати його протягом січня 2022 року, - зазначив він (досьє Ігоря Кузіна).

За словами Кузіна, ймовірно, така рекомендація буде прийнята, але вона не буде обов'язковою нормою.

Щеплення проти COVID для дітей від 5 років буде робитися тільки за бажанням і згодою батьків. У разі, коли дитина від 5 до 12 років мала якісь супутні стани або важкі захворювання, то в такому випадку вакцинація їй показана і буде доцільна, - додав він.

Нагадаємо, нині вакцинація дітей від коронавірусу дозволена лише з 12 років. При цьому лише один препарат доступний для такого віку - це Pfizer. Іншими вакцинувати дітей з 12 до 17 років не можна. Також потрібна згода батьків, часто - медичні показання.

Читайте також

1