Вакцинація дітей в Україні: хто може отримати щеплення від COVID-19

При цьому є лише один дозволений препарат для дітей
Вакцинація дітей в Україні: хто може отримати щеплення від COVID-19
Вакцина, коронавірус (фото: УНІАН)
31 Жовтня 2021, 14:39
читать на русском

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що вакцинація дітей від коронавірусу дозволена лише з 12 років.

Про це розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін в інтерв'ю видання "Гордон".

За його словами, діти від 12 років можуть отримати щеплення від COVID-19 в окремих випадках. При цьому лише один препарат доступний для такого віку - це Pfizer. Іншими вакцинувати дітей з 12 до 17 років не можна. Також потрібна згода батьків, часто - медичні показання.

За згодою батьків дитина може бути вакцинована за медичними показаннями (якщо у неї є важке захворювання, інвалідність). Педіатр видає висновок, що він рекомендує такій дитині пройти вакцинацію, і підліток прищеплюється двома дозами вакцини Pfizer, - зазначив Кузін.

Також щеплення від коронавірусу можна отримати за соціальними обставинами. Наприклад, якщо дитині потрібно виїхати за кордони, а без цього не пускають.

Коли дитина повинна відвідати іншу державу (по навчанню, для участі в спортивних змаганнях, олімпіаді) при бажанні батьків і наявності вимоги про вакцинацію в тій країні, куди направляється школяр, видається медичний висновок педіатра, що за соціальними обставинами дитині рекомендується щеплення. І з 12 років він може пройти повний курс вакцинації, - сказав санлікар.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, в Україні наразі не планують масово вакцинувати від коронавірусу підлітків.

Читайте також

1