Латвія передала Україні сім автомобілів для військових медиків

Автомобілі поїдуть до Збройних сил України
Латвія передала Україні сім автомобілів для військових медиків
Авто для ЗСУ (фото: Посольство Латвії в Україні)
21 Січня 2021, 18:26
читать на русском

Національні Збройні Сили Латвійської Республіки передали Збройним Силам України 7 автомобілів з метою покращення їх військово-медичного забезпечення.

Про це повідомили на сторінці посольства України в Латвії у Фейсбуці.

Зазначається, що таким чином Латвія хоче підтримати зусиль України у сфері євроатлантичної інтеграції.

В офіційній церемонії передачі, що відбулась на території військово-повітряної бази Національних Збройних Сил Латвії у місті Лієлварде, взяли участь віцепрем'єр-міністр, міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс та посол України в Латвії Олександр Міщенко.

Боротьба за територіальну цілісність України триває, попри пандемію Covid-19 та наслідки глобального економічного спаду. Латвія має продовжувати допомагати Україні в усьому, що ми можемо запропонувати за цих обставин, оскільки Україна є нашим близьким партнером у сфері військового співробітництва, - підкреслив Артіс Пабрікс.

Своєю чергою Олександр Міщенко відзначив, що Україна високо цінує незмінну підтримку Латвією суверенітету і територіальної цілісності України в умовах російської збройної агресії.

Ми вітаємо підтримку Латвії у питанні реформування ЗС України відповідно до стандартів НАТО, у т.ч. й з урахуванням Програми розширених можливостей НАТО для України. Від імені української сторони висловлюю глибоку вдячність Міністру Артісу Пабріксу та латвійській стороні за надання гуманітарної допомоги для Донецької та Луганської областей, - наголосив Міщенко.

На прохання української сторони, Кабінет міністрів Латвії також ухвалив рішення спрямувати 45 тисяч євро на реалізацію програми реабілітації в Латвії українських військових, які зазнали поранень під час російської агресії проти України.

Читайте також

Нагадаємо, українці, які проживають у Латвії, а також громадяни інших країн зможуть безкоштовно отримати щеплення вакциною проти коронавірусу. Для цього необхідно мати постійну посвідку на проживання в країні або здійснювати внески держстрахування.

1