У Латвії українців вакцинуватимуть від COVID-19 безкоштовно

Однак є певні умови для отримання безкоштовного щеплення
У Латвії українців вакцинуватимуть від COVID-19 безкоштовно
Вакцинація (фото: УНІАН)
14 Січня 2021, 10:07
читать на русском

Українці, які проживають у Латвії, а також громадяни інших країн зможуть безкоштовно отримати щеплення вакциною проти коронавірусу. Для цього необхідно мати постійну посвідку на проживання в країні або здійснювати внески держстрахування.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на представника Міністерства охорони здоров'я Латвії Оскарса Шнейдерса.

Іноземці з постійною посвідкою на проживання в Латвії, а також іноземці, які роблять внески обов'язкового державного страхування, зможуть отримати вакцину від Covid-19 коштом держави, - пояснив Шнейдерс.

За словами представника МОЗ Латвії, вакцинація від Covid-19 є частиною оплачуваної державою охорони здоров'я, і ​​всі, хто досі міг претендувати на державну медичну допомогу, також зможуть отримати безкоштовну вакцину. Також в українських пенсіонерів, що проживають у Латвії, буде можливість вакцинуватися безкоштовно, оскільки це передбачено міжнародними договорами з Україною.

Читайте також

Чиновник зазначив, що вакцину можуть отримати подружжя, які мають тимчасову посвідку на проживання і виховують дітей до семи років або трьох дітей до 15 років.

Громадяни інших країн, у яких є тимчасова посвідка на проживання, зможуть отримати вакцину лише в тому випадку, якщо вони працюють на території Латвії й роблять соціальні внески.

Нагадаємо, що кампанія з вакцинації населення від коронавірусу стартувала у понад 40 країнах світу. Щеплення проти коронавірусу роблять з використанням п'яти вакцин.

1