Стало відомо, скільки країн почали вакцинацію від коронавірусу

У світі для вакцинації використовується п'ять вакцин
Стало відомо, скільки країн почали вакцинацію від коронавірусу
Лікар, вакцина Фото: Pavel Danilyuk з Pexels
12 Січня 2021, 10:04
читать на русском

Кампанія з вакцинації населення від коронавірусу стартувала у понад 40 країнах світу. Такі дані озвучив на брифінгу помічник глави Всесвітньої організації охорони здоров'я Брюс Ейлвард.

Щеплення роблять з використанням п'яти вакцин.

ВООЗ, за словами Ейлварда, активно працює над тим, щоб прискорити процес вакцинації, особливо для країн з низьким рівнем доходу в рамках механізму COVAX.

У лютому ми сподіваємося охопити максимальну кількість країн. Також ми розглядаємо можливість прискорити роботу в порівнянні з цим графіком, щоб якусь роботу почати вже в січні, однак тут все залежить від багатьох інших факторів, зокрема співпраці з виробниками та підтримки в області фінансування, - сказав він.

Читайте також

Крім того, Ейлвард звернув увагу, що різні країни знаходяться на різних рівнях готовності до вакцинації.

Нагадаємо, раніше в ВООЗ повідомили, що вже понад 30 країн почали вакцинацію від коронавірусу. Щеплення роблять людям з груп високого ризику.

Велика Британія - перша країна, яка почала проводити щеплення від коронавірусу. 90-річна мешканка Великої Британії першою у світі отримала щеплення від коронавірусної інфекції виробництва Pfizer/BioNTech поза клінічних випробувань.

А станом на 30 грудня у світі для щеплення від коронавірусу використали уже понад 5,1 млн доз вакцини: серед країн-лідерів - США, КНР і Британія.