Лендліз ще не починався: Данілов сказав, коли Україна може отримати військову допомогу

Постачання зброї та техніки може розпочатися наприкінці літа, чи на початку осені
Головне
Лендліз ще не починався: Данілов сказав, коли Україна може отримати військову допомогу
Військова техніка, РСЗВ Фото: aetc.af.mil
18 Червня 2022, 13:00
читать на русском

Лендліз від Сполучених Штатів Америки, який має спростити надання військової допомоги Україні, ще не розпочав діяти.

Про це секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов заявив в інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, "лендліз ще не починався":

Але саме ухвалення закону про лендліз – дуже позитивне для нас рішення. І лендліз буде, питання – коли. Тут ми повертаємося до того, що на війні у кожного годинники працюють по-різному. Для когось доба це як доба, а для нас це зовсім інші виміри.

Очільник Радбезу (досьє Данілова) зазначив, що постачання зброї та військової техніки у рамках лендлізу може початися наприкінці літа, чи на початку осені:

Це може бути липень-серпень, може, вересень. Тут дуже багато чинників. Треба розуміти, що світ не такий великий. Всі знають, що у кого є в країні. Наявність зброї, обладнання для її виготовлення, боєприпасів. Сьогодні так вийшло, що боєприпасів радянського зразка 122-го і 155-го калібру майже не залишилося.

Нагадаємо, 7 квітня Сенат США одноголосно ухвалив законопроєкт щодо відновлення програми часів Другої світової війни, яка дозволить президенту Америки Джо Байдену за спрощеною процедурою надсилати зброю та іншу оборонну допомогу Україні.

9 травня президент США Джо Байден підписав закон про лендліз для України, який дозволяє прискорити процедуру доставки зброї та іншої допомоги в Україну. Зброю нададуть в оренду або з відстроченою оплатою.

21 травня американський президент Джо Байден підписав закон H.R. 7791, який передбачає надання Україні військової допомоги на 40 мільярдів доларів.

1