Летять яйця та зеленка: під Верховною Радою у Києві ФОПи влаштували протест (фото, відео)

Правоохоронці застосовували силу до учасників мітингу, кількох людей вже затримали
Летять яйця та зеленка: під Верховною Радою у Києві ФОПи влаштували протест (фото, відео)
Силовики на протесті ФОПів під Верховною Радою / Фото: APnews
17 Лютого 2022, 12:42
читать на русском

У четвер, 17 лютого, ФОПи знову вийшли на черговий мітинг під будівлю Верховної Ради проти обов'язкової установки касових апаратів (РРО). Майже від самого ранку відбувались сутички між протестувальниками та правоохоронцями. Було затримано шість осіб.

Як повідомляє Telegram-канал APnews, акція стартувала на Майдані Незалежності у Києві. Звідти учасники акції протесту рушили до Верховної Ради. А згодом заблокували і вулицю Михайла Грушевського.

Водночас правоохоронці до будівлі парламенту нагнали більше, ніж на ЛГБТ-парад. Також копи не дали проїхати під Раду автомобілю зі сценою.

Активісти намагались відбитись від силовиків, які тих оточили та відтискали з проїжджої частини. Наразі рух автомобілів відновлено.

Крім того, копи видирали у підприємців прапори, ламали їм вудки-прапори. Своєю чергою протестувальники закидають правоохоронців яйцями, а також заливають зеленкою.

16 лютого організатори акції заявили, що сьогоднішня акція є вирішальною. Учасники протесту поки не збираються відходити, та ще вони сильно розгнівані.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс зміни до умов роботи ФОПів без застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО. До переліку населених пунктів додали селища, раніше туди входили лише села.

Читайте також

1