Лідери США та європейських країн обговорили "українське питання"

Байден включив питання України до пріоритетних
Лідери США та європейських країн обговорили "українське питання"
Джо Байден (фото: CNN)
11 Листопада 2020, 08:34
читать на русском

Переможець президентських виборів у США 2020 демократ Джо Байден обговорив питання щодо України із лідерами європейських країн.

Про це йдеться в оприлюдненому у Twitter релізі його телефонних переговорів із президентом Франції Емманюелем Макроном,  прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем'єром Ірландії Міхалом Мартіном.

Повідомляється, що у розмові із Макроном новообраний президент США наголосив на готовності "співпрацювати щодо глобальних викликів, зокрема безпеки та розвитку в Африці, конфліктів в Україні та Сирії, а також іранської ядерної програми".

Окрім того, під час розмови з Джонсоном  Байден включив питання України до пріоритетних.

Серед спільних пріоритетів, які обговорювалися, було стримування COVID-19 та просування глобальної безпеки здоров'я; прагнення до стійкого економічного відновлення; боротьба із кліматичними змінами; зміцнення демократії, а також спільні зусилля в питаннях Західних Балкан та України, - зазначається у документі.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Раніше повідомлялось, що Байден обіцяв домогтися припинення війни на Донбасі та допомогти боротись з корупцією в Україні, якщо виграє президентські вибори.

1