Лікар-психіатр про Путіна: епілептоїдний психопат з відсутньою емпатією

У російського президента знайшли риси, властиві антисоціальним психопатам
Лікар-психіатр про Путіна: епілептоїдний психопат з відсутньою емпатією
путін фото: kremlin.ru
2 Червня 2022, 10:47
читать на русском

Російський президент владімір путін може страждати на кілька розладів особистості.

Про це у коментарі НВ сказав лікар-психіатр Роман Долинський.

Щодо психічного стану путіна, люди думають, ніби безглузда, незрозуміла чи неадекватна поведінка тиранів, яку годі осягнути, — це прояв якоїсь важкої психічної хвороби, яку можна вилікувати, або через неї визнати недієздатним чи неосудним. Проте це не зовсім так, - сказав фахівець.

За його словами, такий розлад особистості характеризується надмірною експлозивною поведінкою і коливаннями настрою від надмірного збудження до улесливості чи дратівливості.

Однак епілептоїдні психопати не мають патологічних морфологічних змін у головному мозку й клінічних ознак, які притаманні хворим на епілепсію.

Подібний розлад особистості - епілептоїдний — можна помітити й у путіна... Водночас я не бачу в нього ознак лише класичної епілептоїдності, оскільки у нього, на мою думку, певний мікс епілептоїдних рис і рис антисоціального розладу особистості. Адже у путіна помітні відсутність емпатії, жорстокість до близького оточення, недовіра, переконання, що правий той, хто сильніший фізично і агресивніший тощо. Це якраз властиво антисоціальним психопатам. Тож, у путіна помітні ознаки насамперед цих двох розладів особистості, - зазначив лікар.

Психіатр пояснив, що у путіна також є вкраплення параноїдального синдрому. Долинський каже, що це додалося з віком:

Саме тому він сідає від людей на значній відстані, нікого до себе не підпускає, переховується десь у бункері. До речі, параноїдальні риси у поведінці спостерігали й у Сталіна незадовго до його смерті, — нагадав лікар.

Нагадаємо, ізраїльський журналіст Марк Котлярський з посиланням на московські джерела повідомив, що російського диктатора владіміра путіна знову готують до операції через погіршення стану здоров'я. 

Читайте також