Путін спілкується з лікарем-онкологом та приймає ванни з рогів оленя - розслідування

Російський президент все рідше з'являється на публіці
Путін спілкується з лікарем-онкологом та приймає ванни з рогів оленя - розслідування
володимир путін, Фото: AFP
1 Квітня 2022, 11:22
читать на русском

Президент РФ Володимир Путін все частіше зникає з публічного поля та цікавиться нетрадиційною медициною, зокрема приймає ванни з рогів оленя.

Про це свідчать дані журналістського розслідування російського видання "Проект" до 70-річчя Путіна.

Розслідувачі вияснили, що Путін все рідше почав з'являтися на публіці. Він ізолюється, а для офіційних заходів почав використовувати так звані "консерви" - заздалегідь записані відео.

Зазначається, що Путін консультується з отоларингологами й хірургами, зокрема з тими, хто спеціалізується на онкології і займався проблемами щитовидної залози.

Видання також розповідає про інтерес Путіна до ванн з екстракту пантів (м'яких незакостенілих рогів маралів). Ці ванни йому порадив міністр оборони Сергій Шойгу і переконав його на користь процедури — нібито вона покращує роботу серцево-судинної системи та омолоджує шкіру. Путін, який почав більше думати про здоров'я, в одній з поїздок занурився у ванну з варевом з оленячих рогів, що видає специфічний запах.

Також журналісти-розслідувачі встановили, що Путін часто відвідує Сочі. З ним приїжджає від п'яти до дев'яти лікарів. Одного разу в сочинський санаторій "Русь" з ним заселилися відразу 12 медиків.

Нагадаємо, американська розвідка вважає, що президента РФ Путіна дезінформують про провали російської армії в Україні та серйозний вплив санкцій на економіку країни.

Читайте також

1