Лікарі назвали попередні причини невідомої хвороби в Індії

Медики припускають, що люди отруїлися важкими металами із хімікатів для обприскування від комарів
Лікарі назвали попередні причини невідомої хвороби в Індії
Лікарня в Індії (Фото: India Today)
8 Грудня 2020, 13:42
читать на русском

Індійські лікарі припустили, що симптоми невідомої хвороби, які проявилися у понад 300 місцевих жителів, спричинені отруєнням важкими металами, які містяться у хлорорганічних пестицидах.

Про це повідомляють видання India Today і The News Minute.

Оскільки у воді та їжі не знайшли нічого, що могло б викликати хворобу, а тести на наявність інфекційних хвороб теж не дали результатів, медики і вчені вирішили зосередитися на версії отруєння. Вони припускають, що причиною масових госпіталізацій може бути отруєння хлорорганічними речовинами. У хворих вже взяли усі необхідні для дослідження аналізи. Як повідомили джерела в Департаменті медицини й охорони здоров'я, зразки води й молока були відправлені в Центр клітинної й молекулярної біології в Хайдарабаді для аналізу вмісту важких металів.

Читайте також

Відзначається, що хлорорганічні пестициди — це хлоровані вуглеводні, які використовуються в сільському господарстві й в боротьбі з комарами. Масові обприскування вулиць практикуються в багатьох країнах Азії для боротьби, в першу чергу, з малярійними комарами та іншими паразитами.

Нагадаємо, в Індії у штаті Андхра-Прадеш лікарі у понад 200 людей діагностували невідому хворобу з низкою різних симптомів, від якої померла уже одна людина. Лікарі повідомили про значну кількість симптомів у хворих - від нудоти до нападів, а також втрати свідомості.

1