Лікування одного коронавірусного пацієнта коштує 45 тисяч гривень

Найбільше пацієнтів з коронавірусом у грудні госпіталізували у Києві
Лікування одного коронавірусного пацієнта коштує 45 тисяч гривень
коронавірус, лікарня Фото: kyivcity.gov.ua
18 Січня 2021, 13:59
читать на русском

Національна служба здоров’я України виплатила 11,4 млрд гривень на лікування госпіталізованих пацієнтів з COVID-19. Лікування одного пацієнта коштує 45 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зазначається, що протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано 253 тисяч пацієнтів з коронавірусною хворобою. З них у відділенні інтенсивної терапії перебувало майже 50 тисяч пацієнтів. Частка госпіталізованих пацієнтів, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, протягом 2020 року становила 19,6%.

Читайте також

У грудні у порівнянні з листопадом кількість госпіталізованих з COVID-19 зменшилася на 3 тисячі. Так, у грудні госпіталізовано 60 тисяч пацієнтів. Кількість пацієнтів, які були підключені до джерел кисню у грудні, зросла на 4 тисячі у порівнянні з листопадом. Їх загальна кількість склала майже 50 тисяч. Це 69% від усіх пролікованих пацієнтів у грудні.

Зросло у грудні й число пацієнтів, які потребували підключення до апарату ШВЛ - з понад п’яти до понад шести тисяч осіб, - йдеться у повідомленні.

Сказано, що найбільше пацієнтів з коронавірусом у грудні госпіталізували у Києві - понад 6 тисяч, а також в Одеській області - 4139 осіб, Дніпропетровській - 3869 осіб, Харківській - 3617 осіб.

Загалом НСЗУ виплатила понад 19 млрд гривень медичним закладам та центрам екстреної медичної допомоги на лікування пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього.

Нагадаємо, що ВООЗ повідомила, що у людей, які перехворіли на COVID-19, можуть тривалий час зберігатись наслідки перенесеного захворювання, які впливають на важливі системи організму. Йдеться про стомлюваність, кашель, утруднене дихання, ураження легень та серця.

1