Лише 43% українців довіряють вакцинації від коронавірусу

Водночас майже 80% українців незадоволені боротьбою влади з пандемією
Головне
Лише 43% українців довіряють вакцинації від коронавірусу
Вакцинація (фото: компанія Johnson & Johnson)
12 Лютого 2021, 14:15
читать на русском

В Україні ставлення до вакцинації від COVID-19 більш негативне, ніж у низці інших країн світу. Водночас Україна входить до п`ятірки країн, де найбільш незадоволені політикою держави у боротьбі з пандемією.

Про це розповів генеральний директор Київського міжнародного інституту соціології Володимир Паніотто, пише УНІАН.

За словами Паніотто, у світі 55% респондентів вважають, що вакцинація допоможе боротися з коронавірусом, тоді як в Україні таких лише 43%.

На запитання, якби вакцина від коронавірусу стала загальнодоступною і вважалася безпечною та ефективною, в світі готовність вакцинуватися висловили 67%, відмовилися – лише 26%. В Україні проти вакцинації виступають 30%.

Також Паніотто зазначив, що Україна увійшла до п’ятірки країн, які найбільше незадоволені діями уряду – таку відповідь дали 77% опитаних. Крім України сюди увійшли також Боснія і Герцеговина, США, Іспанія.

Також він сказав, що Україна перебуває “на досить непоганому місці, краще тільки в Німеччині” щодо показника захворюваності на COVID-19 на один мільйон населення. За його словами, набагато гірша ситуація в США, Іспанії, Великій Британії, Франції та Італії. Водночас населення України вважає, що ситуація насправді є гіршою, а статистика хворих і померлих – неправдивою.

Паніотто вважає, що причиною негативних оцінок є збіг незадоволення населення ситуацією з коронавірусом і розчарування у владі загалом.

Читайте також

Соціологи також з`ясували, що в світі 75% опитаних погоджуються з тим, що обмеження подорожей між країнами є дієвим способом зупинити коронавірус. В Україні таке твердження підтримують лише 58% респондентів.Україна увійшла до п’ятірки країн, які найбільш не задоволені обмеженням на подорожі.

Також дослідження показало, що 42% респондентів в світі і 51% – в Україні вважають, що загроза від коронавірусу перебільшена.

Водночас пожертвувати деякими своїми правами людини, якщо це допоможе запобігти поширенню вірусу, в світі готові 70% опитаних, в Україні – 68%.

Про подробиці кампанії з вакцинації в Україні, яка досі не почалася, читайте у нашому матеріалі: Чи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини.

1