Лише усне зауваження: суд виправдав завуча, яка побила шестикласника

Суддя хотів, щоб правоохоронці склали адмінпротокол на батьків учня
Лише усне зауваження: суд виправдав завуча, яка побила шестикласника
Суд (фото: Pexels)
14 Січня 2021, 13:17
читать на русском

Суд виправдав заступницю директора з виховної роботи, яка побила шестикласника, а на місцевих виборах балотувалася за списком партії "Євросолідарність" до місцевої ОТГ. Їй дісталось лише усне зауваження від судді.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Жовківський райсуд Львівської області закрив справу проти 41-річної вчительки української мови та літератури Потелицької загальноосвітньої школи Надії Патлики, яка на перерві побила шестикласника. Суддя Роман Ясиновський вирішив не штрафувати її та закрити справу, обмежившись усним зауваженням.

Під час судового засідання завуч визнала свою провину і пояснила, що не стрималася.

Після образливих та принизливих слів, сказаних учнем до неї як учителя, не змогла опанувати й стримати емоції, не змогла проявити стресостійкість, через що дійсно кричала на учня, шарпала за одяг та нанесла йому стусани в область потилиці, - сказала Патлика.

За словами вчительки, вона не бажала таких наслідків, хотіла лише розборонити та владнати конфлікт між дітьми. Вона наголосила, що після інциденту просила пробачення в батьків учня та написала заяву на звільнення. Водночас батьки постраждалого шестикласника надіслали в суд пояснення про відсутність претензій до завуча.

Читайте також

Також у судовому рішенні вказано, що поліціянти мали б скласти протокол про адмінправопорушення на батьків учня за неналежне виконання обов'язків з виховання, оскільки той грубо висловлювався до вчителя.

Нагадаємо, у Потелицькій середній школі Жовківського району Львівщини заступниця директора з виховної роботи побила шестикласника. Між завучем і школярем виник конфлікт. Учень нахамив педагогу, а та у відповідь, не контролюючи своїх емоцій, надавала потиличників шестикласнику. Відео "виховного процесу" у школі розмістили у соцмережах свідки події.

Жовківська РДА створила робочу комісію для розслідування обставин події  та вжиття відповідних заходів. До роботи залучили також місцевих поліціянтів. Про інцидент у школі повідомили  Львівську обласну державну адміністрацію і зокрема Департамент освіти ЛОДА.

1