Лише з ПЛР-тестом або сертифікатом: Рада хоче посилити обмеження на вхід через COVID-19

Народні депутати планують розглянути постанову щодо введення обмежень на відвідування
Лише з ПЛР-тестом або сертифікатом: Рада хоче посилити обмеження на вхід через COVID-19
Верховна Рада (фото: УНІАН)
18 Жовтня 2021, 18:12
читать на русском

Верховна Рада планує обмежити вхід невакцинованих працівників та народних депутатів до будівлі парламенту. Для цього потрібно буде сертифікат вакцинації від COVID-19, негативний ПЛР-тест, або антиген-тест.

Про це заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький на погоджувальній раді у понеділок, 18 жовтня.

За його словами, у Раді хочуть розглянути постанову щодо введення обмежень на відвідування парламенту для тих, хто не отримав щеплення від коронавірусу. Ця вимога стосуватиметься як народних депутатів, журналістів та інших працівників парламенту.

Має бути сертифікат вакцинації або ПЛР-тест, або антиген-тест. Це нормально, це застосовується у всіх парламентах. Ця постанова буде відтермінована, тому що нам треба забезпечити апарат Верховної Ради зчитувальними пристроями, які Мінцифри обіцяє найближчим часом дати, - розповів Радуцький.

Нагадаємо, що 7 вересня у Верховній Раді України частково відкрили кулуари для преси, які понад рік були закриті через карантинні обмеження.

Зазначили, що лише 40 представників преси можуть одночасно перебувати у кулуарах другого поверху. До того ж вони мають право бути лише в певній частині кулуарів другого поверху, тоді як інші зони відгороджені синіми стрічками.

Читайте також