Лізуть на літак, щоб втекти з Афганістану: В аеропорту Кабула загинуло п'ятеро людей

Всі комерційні рейси з аеропорту припинені
Лізуть на літак, щоб втекти з Афганістану: В аеропорту Кабула загинуло п'ятеро людей
Люди намагаються проникнути в літак в Афганістані фото: скрін із відео
16 Серпня 2021, 13:25
читать на русском

В Афганістані тисячі людей хочуть покинути країну після того, як угруповання "Талібан" взяло під контроль Кабул. П'ятеро людей загинули при спробі силоміць проникнути в літак.

Про це з посиланням на очевидців повідомляє агентство Reuters.

Причиною загибелі людей стала тиснява, яка почалася через паніку після стрілянини американських військових. За словами американських чиновників, вистріли здійснили військові США, для того, щоб "розрядити хаос" в Міжнародному аеропорту Кабула імені Хаміда Карзая.

Люди вибігали на злітно-посадкову смугу аеропорту і намагалися сісти в літаки.


Представник НАТО заявив, що всі комерційні рейси з аеропорту Кабула були припинені, зараз там працюють лише військові літаки. До того ж великі авіалінії змінюють маршрути польотів, щоб обійти повітряний простір Афганістану.

Нагадаємо, ситуація в Афганістані загострилася у липні, після відходу військового контингенту США і НАТО. Таліби почали захоплювати основні міста та транспортні вузли в країні. 15 серпня вони дісталися столиці Афганістану та оголосили "амністію" за мирну передачу влади. Цього дня влада Афганістану погодилася мирно передати бойовикам з "Талібану" столицю Кабул. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. "Талібан" заявив про контроль над усією країною.

Громадян Афганістану таліби просять не залишати країну і зберігати спокій. Бойовики заявили, що майно і самі жителі Кабула будуть в безпеці. Також таліби пообіцяли, що при новій владі жінки зможуть працювати, "жити в нормальному режимі" і здобувати освіту.

Читайте також

1