Локдаун у Києві: громадський транспорт збільшить кількість пасажирів

Комісія КМДА дозволила перевозити стоячих пасажирів
Головне
Локдаун у Києві: громадський транспорт збільшить кількість пасажирів
Нові автобуси для Києва Фото: kyivcity.gov.ua
26 Березня 2021, 11:40
читать на русском

Від 26 березня наземний громадський транспорт Києва зможе перевозити більше пасажирів.

Про це повідомляє "Київпастранс" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Згідно із повідомленням, громадський транспорт перевозитиме не лише сидячих, а й певну кількість стоячих пасажирів - сумарно половину від загальної місткості транспортного засобу.

Читайте також

Наявні ліміти на перевезення рухомим складом в 50% сидячих місць змінені на 50% від загальної пасажиромісткості, - йдеться у повідомленні.

"Київпастранс" нагадує, що карантинні обмеження в транспорті залишаються, хоч і стають менш суворими.


Контекст. 20 березня київський міський голова Віталій Кличко оголосив про локдаун у столиці через стрімке поширення коронавірусу. Обмеження у Києві попередньо запровадили на три тижні - до 9 квітня. До того ж столиця, відповідно до переліку карантинних зон, входить до "червоної".

Громадський транспорт у Києві як наземний, так і метрополітен працює у звичайному режимі. Він курсує з наповненістю не більше 50 відсотків місць, що передбачені технічною характеристикою транспортного засобу і визначені в реєстраційних документах на такий транспортний засіб.

24 березня перевізники Києва та Київської області заявили, що проситимуть КМДА дозволити їм не виконувати рейси під час локдауну. Пізніше перевізники заявили, що з 27 березня київські маршрутки подорожчають. Відтепер проїзд буде коштувати 10 грн.