Локдаун у Києві: Кличко розповів, як працюватиме транспорт

Мер пообіцяв не зупиняти транспорт
Важливо
Локдаун у Києві: Кличко розповів, як працюватиме транспорт
Метро Фото: Київський метрополітен
18 Грудня 2020, 07:32
читать на русском

Під час локдауну, який уряд планує запровадити з 8 до 24 січня наступного року, громадський транспорт столиці працюватиме. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час брифінгу.

За його словами, громадський транспорт буде працювати, а обмеження в наземному транспорті, в тому числі у маршрутних таксі, стосуватимуться кількості пасажирів.

Їх можна перевозити у кількості місць для сидіння. Тому прошу всіх дотримуватися цього правила. А також обов’язково одягати маску в громадському транспорті. І під час карантинних обмежень користуйтеся транспортом тільки за нагальної потреби, – розповів Кличко (досьє Кличка).

Читайте також

Він нагадав, що за висновками фахівців, майже 30 відсотків зараження вірусом відбувається саме в громадському транспорті. Але метрополітен, за рішенням уряду, під час локдауну працюватиме в штатному режимі.

Хочу також зазначити, що весь комунальний транспорт щодня проходить процедуру дезінфекції. І щодня на маршрути міста виходять понад 500 автобусів, 328 тролейбусів та 266 трамваїв, – зазначив столичний мер.

Раніше київська влада повідомила, що навчальні заклади столиці під час локдауну змінять режими роботи на період зимових канікул та посилення карантинних обмежень. Працюватимуть у звичному режимі лише дитячі садочки.

1