Лубінець пояснив, чому росія не погоджується на формат обміну "всіх на всіх"

Україна робить все можливе, щоб повернути своїх людей
Лубінець пояснив, чому росія не погоджується на формат обміну "всіх на всіх"
Звільнені з полону азовці Фото: https://www.facebook.com/SecurSerUkraine/
29 Вересня 2022, 09:00
читать на русском

Україна вже давно пропонує великі обміни військовополонених формату "всіх на всіх". Утім, росія в одноосібному порядку вирішує, кого віддавати, а кого - ні.

Про це заявив Уповноважений ВРУ з прав людини Дмитро Лубінець під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

Проблема в тому, що Росія у одноосібному порядку приймає рішення, кого віддавати, кого - ні. Когось РФ викреслює без пояснення, когось залишає. Тому ми завжди просимо про дуже великі обміни. На щастя, бачимо, що вони відбуваються, але, на жаль, ми бачимо, що вони не настільки великі, як би нам хотілося, - пояснив він.

За словами Лубінця, влада робить усе, щоб були великі обміни всіх на всіх.

Ми давно пропонуємо вийти на формат "всіх на всіх", і нам здається, що це має влаштовувати і РФ. На жаль, ми поки бачимо, що це не так. Але над цим продовжуємо працювати, - додав чиновник.

Основним завданням перед усіма, хто займається цим процесом, хто входить у Координаційний штаб із поводження з військовополоненими, стоїть повернення усіх - як військовополонених, так і цивільних - заручників, яких незаконно тримає росія.

Нагадаємо, що про повернення до України військовополонених влада веде перемовини безперервно. Зокрема, тривають переговори щодо обміну "всіх на всіх", заявив очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов.