Луцьк готує судовий позов до Кабміну через карантин вихідного дня

Міська влада вважає, що постанова уряду суперечить Конституції та законам України
13 Листопада, 18:15

Луцька міська рада готує позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин вихідного дня як такої, що суперечить чинному законодавству та Конституції України й суттєво порушує права підприємців та підприємств.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Міська влада шукає можливості для того, щоб у нашому місті в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня та дати підприємцям і підприємствам нормально працювати, а лучанам нормально жити й задовольняти свої потреби в різних галузях життєдіяльності. Міська рада не приймала жодних додаткових обмежувальних рішень, - повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Крім того, секретар міської ради, в.о. міського голови Григорій Пустовіт направив листи керівництву місцевої поліції, у яких закликав не притягати до відповідальності підприємців та підприємства у випадку порушення ними постанови щодо карантину вихідного дня.

Читайте також

Нагадаємо, раніше карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріалі: Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.