Тернопіль і Краматорськ відмовилися від карантину вихідного дня

На думку мерів, карантин вихідного дня призведе до знищення економіки цих міст
Тернопіль і Краматорськ відмовилися від карантину вихідного дня
Протести у Краматорську (Фото: Facebook сторінка Андрія Панкова)
13 Листопада 2020, 14:37
читать на русском

Міські голови Тернополя Сергій Надал і Краматорська Андрій Панков заявили про те, що не запроваджуватимуть у містах карантин вихідного дня.

Зокрема, під час брифінгу мер Тернополя заявив, що такі карантинні обмеження знищать економіку міста:

Чому ці обмеження не будуть вводитись? По-перше, це, на думку медиків, не вплине суттєво на зменшення заражених. Такі обмеження просто знищать економіку міста, - заявив він.

Про рішення Краматорської міської комісії з ліквідації надзвичайної ситуації написав мер міста Андрій Панков на своїй сторінці в Facebook.

На нашу думку, обмеження, що вводяться постановою Кабінету міністрів №1100 від 11 листопада по всій Україні, не враховують істотних відмінностей між містами і повинні бути переглянуті. Такі рішення повинні прийматися виключно на місцях, - зазначив міський голова.

Панков додав що лист з проханням врахувати думку міської влади сьогодні відправив до Кабміну.

Запровадження обмежень, передбачених постановою Кабінету міністрів... у вихідні дні, поставить на межу бідності майже 50 тисяч громадян і викличе соціальні заворушення. У регіоні, який межує з окупованими територіями, це неприпустимо, - йдеться в листі.

Читайте також

Нагадаємо, раніше карантин вихідного для відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Більше читайте в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти".

Про реакцію українців у соцмережах на запровадження карантину вихідного дня читайте в ексклюзивному матеріалі: Карантин вихідного дна: соцмережі у розпачі через рішення уряду.

1