Мери Черкас і Мукачева виступили проти карантину вихідного дня

Політики вважають, що такі карантинні заходи - недоречні для таких невеликих міст
Мери Черкас і Мукачева виступили проти карантину вихідного дня
Коронавірус (фото: Pexels)
12 Листопада 2020, 16:06
читать на русском

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко та мер Мукачева Андрій Балога не підтримують запровадження карантину вихідного дня.

Про це повідомили на офіційному порталі Черкаської міської ради, а також Балога розповів у Facebook.

Я готовий підтримувати будь-які рішення уряду, але лише у випадку, коли місто отримуватиме підтримку від держави. Нині ж спостерігається інша ситуація. На 35% піднімається ціна на газ, зупиняється нормальна робота малого і середнього бізнесу. Усе це призведе до мільйонних втрат міського бюджету. Місто може просто зупинитися, - сказав Бондаренко.

Він нагадав, що на початку карантину медзаклади закупили усе, що було необхідно, але від держави Черкаси не отримали тоді жодної фінансової підтримки. Лише нещодавно держава спрямувала Черкасам 1 млн 700 тис. грн. на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19.

Читайте також

Черкаський міський голова зазначив, що завдання міської влади наразі – максимально забезпечити надання медичної допомоги усім, хто цього потребує.

Але як ми зможемо лікувати хворих, якщо на це не буде коштів? Держава ж фактично залишає місцеве самоврядування сам на сам у боротьбі з коронавірусом, - сказав Бондаренко.

Бондаренко наголосив, що карантин вихідного дня – недоречний для таких невеликих міст, як Черкаси. Такі міри можуть просто знищити дрібний бізнес.

Запровадження карантину вихідного дня – це велика помилка, - зазначив мер Черкас.

Читайте також

Мукачівський міський голова підтримав думку свого колеги Бондаренка. Він повідомив, що карантин вихідного дня - це черговий крок, який лише імітує боротьбу з поширенням коронавірусу в Україні.

Ефекту від нього буде мало, а от шкоди для сфери обслуговування та дозвілля дуже багато. Адже малий та середній бізнес, який і так ледь виживає в умовах епідемії, не може у будні платити зарплати та податки, а на вихідних ні, - сказав Балога.

Балога закликав представників бізнесу робити все, щоб вижити у важких умовах, дотримуючись усіх необхідних умов роботи.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

На загальнодержавному рівні запроваджуються обмеження помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

11 листопада міський голова Львова Андрій Садовий під час протестної акції місцевих рестораторів негативно висловився про рішення уряду щодо запровадження в Україні карантину вихідного дня та заявив, що не зупинятиме місто у суботу та неділю.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Більше читайте в нашому матеріалі: "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"

1