Степанов розповів, чому ввели карантин вихідного дня

МОЗ очікує припинення зростання кількості хворих на коронавірус
Степанов розповів, чому ввели карантин вихідного дня
Карантин, доставка (фото: Unsplash)
12 Листопада 2020, 11:29
читать на русском

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що карантин вихідного дня має призупинити рівень зростання захворюваності на COVID-19 та запобігти колапсу медичної системи.

Про це він повідомив на брифінгу у четвер, 12 листопада.

За його словами, карантин вихідного дня повинен зупинити темпи поширення коронавірусної інфекції.

Результат, який ми очікуємо — припинення зростання кількості захворілих ураганними темпами, коли щодня збільшується кількість на тисячі захворілих на добу, і як наслідок збільшується кількість людей, яких госпіталізують, кількість важких випадків перебігу хвороби, - сказав міністр.

Степанов (досьє Максима Степанова) зазначив, що карантинні заходи необхідні, оскільки важливо не допустити колапсу медичної системи.

Якщо він (колапс - ред.) відбудеться, то у нас буде 100% заповнено ліжок, і в такому випадку людям, яким буде потрібна медична допомога, в умовах лікарні вона не буде надана, - наголосив міністр.

Читайте також

За словами очільника МОЗ, з точку зору епідеміології, найкращим варіантом для запобігання розповсюдження хвороби було б введення тритижневого локдауну. Втім це неможливо, з огляду на прогнозовані економічні втрати.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні введуть карантин вихідного дня. Він буде діяти від 00:00 суботи до 00:00 понеділка.

Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимуть лише: продуктові магазини; аптеки, у т. ч. і ветеринарні; транспорт та АЗС. Своєю чергою, заклади громадського харчування будуть працювати тільки на виніс. МОЗ рекомендує закривати торговельні центри, а також не проводити масові та культурні заходи.

Буде також заборонена робота спортивних залів, фітнесцентрів, басейнів, ТРЦ, магазинів, що не торгують продовольчими товарами тощо.

На загальнодержавному рівні запроваджуються обмеження помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

Більше читайте в матеріалі "Карантин вихідного дня: що закриють та як реагують експерти"

1