В Україні карантин вихідного дня можуть ввести з 14 листопада

Це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу
Важливо
В Україні карантин вихідного дня можуть ввести з 14 листопада
Коронавірус (фото: pexels)
6 Листопада 2020, 09:10
читать на русском
В Україні через стрімке поширення COVID-19 з 14-15 листопада можуть запровадити карантин вихідного дня: працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки та транспорт.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов у програмі "Право на владу" на каналі "1+1".

Коли ми говоримо про протиепідемічні заходи, ми, звичайно, дивимось на ту ситуацію, яка в нас є. І ми чітко розуміємо, що ми не в змозі запровадити повний локдаун, на який пішли деякі європейські країни. Тому наша пропозиція - робити жорсткий карантин на вихідні дні, тобто субота-неділя. Це коли в нас залишаться працювати виключно продуктові магазини та аптеки і, звичайно, транспорт. Тобто все те, що стосується критичної інфраструктури. Все решта, щоб у вихідні дні не працювало, - заявив міністр.

За його словами, це дасть змогу розірвати ланцюг передачі коронавірусу.

Читайте також

Це точно не буде на ці вихідні. Ми розуміємо, що треба підготуватися. Я не виключаю, що ми будемо пропонувати це зробити вже з наступних вихідних, - додав очільник МОЗ.

Степанов (досьє Максима Степанова) також наголосив, що громадський транспорт в цих умовах працюватиме.

Все ж таки навантаження у суботу-неділю набагато менше на транспорт. Зачиняти транспорт ми не вбачаємо за потрібне. Більш того, по цьому шляху не йде зараз жодна європейська країна, - зауважив міністр.

Нагадаємо, що міністерство охорони здоров'я розглядає можливість запровадження спеціального часу для літніх людей віком від 60 років, коли вони зможуть робити покупки без сторонніх людей.

1