Луцьк готує судовий позов до Кабміну через карантин вихідного дня

Міська влада вважає, що постанова уряду суперечить Конституції та законам України
Луцьк готує судовий позов до Кабміну через карантин вихідного дня
Луцьк (Фото з відкритих джерел)
13 Листопада 2020, 18:15
читать на русском

Луцька міська рада готує позовну заяву до Київського окружного адміністративного суду щодо скасування постанови про карантин вихідного дня як такої, що суперечить чинному законодавству та Конституції України й суттєво порушує права підприємців та підприємств.

Про це повідомили на сайті Луцької міської ради.

Міська влада шукає можливості для того, щоб у нашому місті в законний спосіб уникнути карантину вихідного дня та дати підприємцям і підприємствам нормально працювати, а лучанам нормально жити й задовольняти свої потреби в різних галузях життєдіяльності. Міська рада не приймала жодних додаткових обмежувальних рішень, - повідомив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

Крім того, секретар міської ради, в.о. міського голови Григорій Пустовіт направив листи керівництву місцевої поліції, у яких закликав не притягати до відповідальності підприємців та підприємства у випадку порушення ними постанови щодо карантину вихідного дня.

Читайте також

Нагадаємо, раніше карантин вихідного дня відмовилися запроваджувати у Мукачеві та Черкасах. Про те, що карантин вихідного дня - це "дурниця", заявив також мер Львова Андрій Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич також виступив проти запровадження карантину вихідного дня.

У Рівному міська влада у найближчу суботу-неділю, 14-15 листопада, карантин вихідного дня вводити не будуть.

Від карантину вихідного дня відмовилися також у Тернополі і Краматорську.

Більше про втрати економіки від карантину вихідного дня читайте у нашому матеріалі: Карантин вихідного дня завдасть болючого удару по економіці: прогнози.

1