"Луцький терорист" вимагає допитати Зеленського - відео

Суд продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою "луцькому терористу" Максиму Кривошу
"Луцький терорист" вимагає допитати Зеленського - відео
Луцький терорист Максим Кривош (Фото: Волинські новини)
2 Лютого 2021, 17:45
читать на русском

"Луцький терорист" Максим Кривош вимагає допитати президента України Володимира Зеленського і не визнає своєї вини. Про це він заявив сьогодні на засіданні суду, який залишив Кривоша під вартою ще на 60 днів.

Про це повідомив 5 канал.

Я вину не визнаю абсолютно. Перед судом, перед системою, перед владою я не визнаю і ніколи не визнаю. Подали клопотання слідству про долучення до матеріалів справи запису мого з Президентом Зеленським та виклик і допит його як свідка стороною обвинувачення і судом, – заявив "луцький терорист".

На цьому ж засіданні слідчий СБУ Іван Ляшук повідомив, що досі не знайдені місця можливого зберігання Кривошем чи його спільниками зброї, боєприпасів і вибухівки, а тому, перебуваючи на волі, він, або його спільники, можуть їх знищити.

Взявши до уваги слова слідчого, суддя вирішив залишити "луцького терориста" під арештом ще на 60 днів.

Продовжити щодо підозрюваного Кривоша запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, – зазначив суддя Андрій Сівчук.

Нагадаємо, Максима Кривоша на прізвисько Максим Плохой підозрюють у вчиненні теракту, захопленні заручників, незаконному поводженні зі зброєю та посяганні на життя правоохоронців.

21 липня 2020 року у Луцьку він захопив автобус і взяв у заручники 13 людей. Кривош стріляв з автомата та кидав вибухівку. Перемови тривали понад 12 годин, терорист здався правоохоронцям після того, як президент Зеленський виконав його вимогу та оприлюднив звернення у соцмережі. У терориста знайшли автомат, пістолет, набої та вибухівку. Якщо вину Кривоша доведуть у суді – йому загрожує довічне позбавлення волі.

Читайте також

Через кілька днів після того, у Полтаві Роман Скрипник захопив у заручники поліціянта. Скрипника тоді намагалися затримати за автокрадіжки. Згодом він відпустив поліціянта, проте зник у лісі. Через тиждень пошуків Скрипника виявили. Він знову взяв у заручники поліціянта, у зв'язку з чим спецслужби ліквідували його.

На початку серпня у Києві відбулося захоплення відділення одного з банків в центрі столиці. Тоді громадянин Узбекистану заявив, що підірве бомбу, яка знаходиться нібито в його портфелі, якщо йому не дадуть висловитися на центральних телеканалах. У підсумку СБУ провела спецоперацію, злочинця затримали. Бомбу на місці не виявили.