лукашенко і путін домовилися про спільне розгортання військ

Основу угрупування складатимуть війська Білорусі
Головне
лукашенко і путін домовилися про спільне розгортання військ
Володимир Путін і Олександр Лукашенко (фото: з відкритих джерел)
10 Жовтня 2022, 14:12
читать на русском

Росія та Білорусь готують спільне розгортання військ. Про це домовилися голова білоруського режиму Олександр Лукашенко та президент РФ Володимир Путін.

Про це повідомляє білоруський канал БЕЛТА.

У зв'язку із загостренням на західних кордонах Союзної держави ми домовилися про розгортання регіонального угруповання Російської Федерації та Республіки Білорусь. Це все за нашими документами. Якщо рівень загрози досягає нинішнього рівня, як зараз, ми починаємо задіяти угруповання Союзної держави. Основа (я завжди про це говорив) цього угруповання - армія, Збройні Сили Республіки Білорусь. Повинен вас інформувати, що формування цього угруповання почалося. Воно йде вже, на мою думку, протягом двох днів. Віддано було моє розпорядження, щоб ми приступили до формування цього угруповання, – заявив глава білоруського режиму.

Він також наголосив, що Росії зараз не до цього конфлікту.

Ще не вистачало другого конфлікту. Ви знаєте, що у них вистачає проблем. Тому ви не розраховуйте на велику чисельність Збройних сил Російської Федерації. Але це буде не одна тисяча людей, - сказав Лукашенко. - І будьте готові найближчим часом прийняти цих людей та розмістити там, де потрібно, за нашим планом. Без перебору, без нагнітання ситуації та обстановки.

Водночас в українському Міноборони повідомляють, що прориву чи наступальних дій з боку Білорусі чи Росії, попри масовану атаку по території України у понеділок, 10 жовтня, не виявлено. Зокрема, ситуація в Чернігівській області станом на зараз повністю контрольована.

"Проривів чи наступальних дій з боку території Білорусі та Росії не зафіксовано, - йдеться в повідомленні.

Військові додають, що сили оборони продовжують виконувати свої обов‘язки та готові до будь-якого розвитку подій

В прикордонних регіонах ситуація також під повним контролем ДПСУ, ЗСУ та Нацгвардії та змін не зазнала, - додають у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні вранці рашисти здійснили масовані ракетні атаки майже по всіх областях України. На цей час відомо про 47 поранених та 5 загиблих внаслідок ранкових обстрілів Києва. Загалом же по Україні щонайменше 10 людей загинули, ще близько 60 отримали поранення внаслідок ракетних ударів РФ.

Читайте також

1