Лукашенко заявив про намір повернути Україну "в лоно слов'янства"

За його словами, Україна стає предметом "закулісного" торгу
Лукашенко заявив про намір повернути Україну "в лоно слов'янства"
Олександр Лукашенко / Фото: пресслужба президента Білорусі
28 Січня 2022, 12:59
читать на русском

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що хоче повернути України у лоно слов'янства. За його словами, повернення має статися обов'язково, оскільки зв'язок з Україною - це основа загальної безпеки і виживання.

Про це білоруський диктатор заявив під час щорічного послання до народу, пише APnews.

За його словами, причина європейської кризи в тому, що "у світі не вистачає продовольства, триває жорстока боротьба за ресурси та ринки збуту". При цьому громадську думку готують до неминучості війни, і, по суті, вирішується доля людства: або нові домовленості, або подальша ескалація та нова світова війна.

Лукашенко заявив, що Україна стає предметом "закулісного" торгу, а українців штовхають у полум'я конфлікту, ламають їхню свідомість, цілеспрямовано готують до агресії. Формують вороже ставлення до братніх народів, зокрема до білорусів.

Для Заходу важливо втопити у крові російсько-українське братерство - наше слов'янське братерство, але ми рідні слов'янські народи, а наше коріння - з глибини віків. Це треба зберегти попри все. Братство набагато вище, аніж надумані образи та політичні амбіції. Наші нерозривні зв'язки - основа загальної безпеки і виживання, тому ми повернемо нашу Україну в лоно нашого слов'янства, - заявив диктатор.

Нагадаємо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив, що країна розгортає на південному кордоні цілу армію.

Читайте також

1