Лукашенко назвав Тіхановську "мерзотницею" та розповів, як заплатив їй

Президент Білорусі стверджує, що допомагав опозиціонерці виїхати з країни
Лукашенко назвав Тіхановську "мерзотницею" та розповів, як заплатив їй
Олександр Лукашенко Фото: Сайт президента Білорусі
31 Липня 2021, 20:12
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше прокоментував від'їзд із країни лідерки опозиції Світлани Тіхановської в серпні 2020 року.

Як повідомляє БЕЛТА, Лукашенко стверджує, що Тіхановську не змушували покинути країни.

Вона говорить, що її змусили... виїхати з Білорусі та погрожували, що там мало не дітей схоплять і ще чогось... Ніколи, повірте, ніколи я не ставив так питання, - каже білоруський президент.

Він стверджує, що Тіхановська просила генерала Павлюченко (начальник Оперативно-аналітичного центру при Президентові) дозволу на виїзд і натякала, що у неї немає на це грошей.

Ми зробили все, що просила. Ну їдь до дітей, ми розуміємо. Я взагалі проти жінки не воюю, - сказав Лукашенко.

Не встигли виїхати - дзвонить (Павлюченко до Лукашенка. - Ред.): "Олександре Григоровичу, каже, що у неї немає грошей". Я кажу: візьми попроси, скільки хоче, 15 тис. доларів, так? - Дай 15 тисяч, нехай їде. Це все-таки діти. Ось що було. Вона сьогодні говорить про те, що їй погрожували, дітей від неї забирали та інше. мерзотниця. Перший раз про неї говорю, - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, у серпні 2020 року у Білорусі відбулися вибори президента. За інформацією ЦВК, Тіхановська набрала 9,9% голосів, а Лукашенко 80,23%. Після оголошення цих результатів у Білорусі почалися масові акції протесту, які жорстко розганяли силовики. Сама Тіхановська покинула Білорусь та поїхала до Литви.

За даними незалежного дослідження платформи "Голос", Тіхановська перемогла Лукашенка на виборах у 2020 році вже у першому турі, обійшовши білоруського президента на 24 відсотки.

Читайте також