Тіхановська готова очолити Білорусь після повалення режиму Лукашенка

Опозиція Білорусі вже розробила концепцію проведення нових виборів
Тіхановська готова очолити Білорусь після повалення режиму Лукашенка
Світлана Тіхановська (скрін: Светлана Тихановская / Youtube)
3 Грудня 2020, 15:24
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська заявила, що готова стати на чолі Білорусі в перехідний період, оскільки країна підійшла до змін "із найменшими шорками".

Про це вона повідомила у відеозверненні на Youtube.

За її словами, режим чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка розвалюється. Тіхановська наголосила, що незабаром люди з "системи" опиняться у такій ситуацію, коли зрозуміють, що сісти за стіл переговорів буде вигідніше, ніж воювати з власним народом. Вона зазначила, що готова очолити країну у перехідний період.

Я беру на себе цю відповідальність, знаючи, що я не одна, - заявила вона.

Читайте також

Тіхановська повідомила, що опозиція Білорусі розробила концепцію проведення нових виборів, а саме проєкт конституційної реформи. Також опозиція розробила програми економічної допомоги вразливим групам та підтримки малого і середнього бізнесу.

Ми працюємо над тим, щоб полегшити й прискорити перехідний період і повернути владу народу, - наголосила опозиціонерка.

Нагадаємо, у Білорусії вже четвертий місяць проходять масові акції протесту незгодних з підсумками президентських виборів, які відбулися 9 серпня.

За даними ЦВК, перемогу на них з 80,10% голосів здобув чинний президент Олександр Лукашенко. Друге місце зайняла Світлана Тіхановська з 10,12% голосів.

23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

1