Тіхановська заявила, що Крим належить Україні

Є міжнародний закон і законодавство, які порушує Росія
Тіхановська заявила, що Крим належить Україні
9 Листопада 2020, 16:29
читать на русском

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська вважає, що відповідно до норм міжнародного права Крим належить Україні.

Про це вона повідомила в коментарі Укрінформу щодо свого ставлення до незаконної окупації Криму.

За словами Тіхановської, є міжнародний закон і законодавство, на підставі якого Крим, звичайно, належить Україні.

Також білоруська опозиціонерка заявила, що вона особисто виступає "проти будь-якого прояву агресії", зокрема й агресії окупантів на окупованих територіях.

Тіхановська зазначила, що вона не може говорити від імені майбутнього президента Білорусі, якого білоруський народ обере після повалення режиму Лукашенка.

Ми будемо такі питання вирішувати вже коли ми переможемо у себе. Я впевнена, що у майбутнього президента буде своя якась принципова позиція, у білоруського народу, - додала вона.

Щодо підтримки Україною білоруського народу, то лідерка опозиції назвала її "важливою" та "символічною".

Читайте також

Нагадаємо, що 23 вересня Олександр Лукашенко провів таємну інавгурацію в Палаці Незалежності в Мінську.  Церемонію інавгурації провели на тлі протестів у Білорусі.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають країни ЄС, США та Україна. В той час, як Росія та Китай одразу схвалили інавгурацію.

 25 жовтня у Мінську та інших містах Білорусі проходив "День народного ультиматуму" - протести незгідних з підсумками президентських виборів, оскільки опозиція вважає Світлану Тіхановську переможницею виборів президента Білорусі.