Лукашенко про активістів: в полон нікого не беремо

Президент Білорусі попередив учасників мітингів, що влада буде діяти жорстко
Важливо
Лукашенко про активістів: в полон нікого не беремо
Лукашенко Фото: president.gov.by
31 Жовтня 2020, 07:32
читать на русском

Президент Білорусі Олександр Лукашенко попередив учасників заворушень і тих, хто намагається "дестабілізувати інфраструктуру держави", про жорсткі заходи з боку влади.

Як повідомляє білоруське інформаційне агентство БЕЛТА, про це білоруський лідер заявив на зустрічі з колективом МВС.

Ми терпіли. Я одразу позначив: є червоні лінії. І не дай бог хтось їх переступить. Вони їх переступили за багатьма напрямками, я про це говорив. Тому ті, хто сьогодні виходить на залізницю, ті, хто вішає фашистські прапори на лінії електропередачі, словом, ті, хто сьогодні намагається зруйнувати, дестабілізувати інфраструктуру держави, повинні знати: з сьогоднішнього дня, особливо в квартирах громадян, куди вони ховаються, ми в полон нікого не беремо, - сказав Лукашенко.

Читайте також

Він заявив про наміри влади діяти жорстко до тих, хто буде чинити опір правоохоронцям.

Якщо хтось доторкнеться до військовослужбовця (я вже зауваження робив генералам), він повинен піти звідти як мінімум без рук. Я говорю це публічно, щоб всі розуміли нашу подальшу рішучість. Далі - все. Нам відступати нікуди, і ми відступати не збираємося. Хто готовий, будемо діяти, - звернувся Лукашенко до силовиків.

За його словами, організатори та учасники заворушень і несанкціонованих акцій вже пройшли по методичці кольорових революцій сім або вісім різних етапів, підійшовши до останніх, які характеризуються радикалізацією.

Читайте також

Глава держави у зв'язку з цим зазначив, що необхідно реагувати "красиво, щоб комар носа не підточив".

Нагадаємо, раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на суспільні думки про занепад його політичної кар'єри президента. Він заявив, що не буде "посинілими пальцями" триматися за крісло президента.

1