Львів відмовився купувати білоруські автобуси, щоби не фінансувати режим Лукашенка

Місто проситиме оголосити новий тендер від ЄІБ
Львів відмовився купувати білоруські автобуси, щоби не фінансувати режим Лукашенка
Білоруський тролейбус (Фото: ЛМДА)
7 Квітня 2021, 00:00
читать на русском

Львів не придбаватиме 100 білоруських низькопідлогових автобусів МАЗ, бо не хоче фінансувати антидемократичний режим президента Лукашенка.

Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

У своєму звернення Садовий розповів, що білоруська державна компанія перемогла в тендері від Європейського інвестиційного банку, який і дає гроші місту на купівлю нового громадського транспорту. Але тепер Львів проситиме оголосити новий тендер.

Ми звертаємося до ЄІБ з проханням провести цей тендер повторно. Чому? Революція та розбудова демократичного суспільства — це справа білоруського народу. Але фінансувати "режим" ми не маємо права, — заявив Садовий (досьє Андрія Садового).

Мер пояснив, що МАЗ зміг перемогти в тендері, бо Білорусь підтримує свого виробника. Тому завод запропонував найнижчу ціну.

Натомість Садовий вважає, що місту та Кабміну загалом потрібно підтримувати власного національного виробника. Він також просить уряд ввести "захисні тарифи" або мито на закупівлю громадського транспорту за кордоном, який можна купити в Україні.

Львівський міський голова закликав мерів інших міст підтримати його ініціативу.

Прошу мерів українських міст, які зараз теж стоять перед таким вибором, обирати свого виробника, — сказав Садовий.

Садовий також зауважив, що в разі скасування результатів тендеру та проведення нового місто ще щонайменше рік залишатиметься без нових автобусів.

Нагадаємо, у Львові через загострення ситуації з поширенням коронавірусу можуть посилити карантинні обмеження, зокрема, зупинити поїзда та скасувати авіарейси.

1