Залізничне та авіасполучення можуть закрити у Львові через загострення COVID-ситуації

Кількість хворих на коронавірус у місті та області продовжує зростати
Важливо
Залізничне та авіасполучення можуть закрити у Львові через загострення COVID-ситуації
Електронний квиток Фото: Укрзалізниця
5 Квітня 2021, 13:12
читать на русском

У Львові через загострення ситуації з поширенням коронавірусу можуть посилити карантинні обмеження. Зокрема, зупинити поїзда та скасувати авіарейси.

Про це повідомив міський голова міста Андрій Садовий (досьє Андрія Садового) в етері на радіо "Люкс FM", передає пресслужба Львівської міської ради.

За його словами, ситуація із поширенням коронавірусу у місті наразі незмінна, відтак про послаблення карантину поки не йдеться.

Навколо нас, фактично, всі країни мають локдаун до кінця квітня. Наразі у Львові карантин введено до 12 квітня, але якщо дивитись об'єктивно, статистика не найкраща, - сказав Садовий.

Читайте також

Станом на 5 квітня у місті 1112 людей госпіталізували до медичних закладів. У Львові також збільшують кількість ліжок для хворих на коронавірус. Наразі таких 1300, а в межах 10 квітня буде вже близько двох тисяч. Втім, "ковідні" хворі продовжують надходити кожного дня.

У неділю, 4 квітня, до лікарень у Львові госпіталізували 46 важкохворих пацієнтів. За словами мера, в області ситуація гірша.

 Тому наразі іншого варіанту, як бути в локдауні, немає. Важливо, щоб люди розуміли складність ситуації. Наразі багато людей нехтують карантинними обмеженнями. Щодо карантину, то поки все без змін, але якщо піде погіршення, то можуть закрити все: і авіа, і залізничне сполучення зі Львовом, - сказав Садовий.


Контекст. 30 березня у Львові до 12 квітня продовжили посилений карантин через поширення коронавірусу у місті та збільшення кількості госпіталізацій.

Громадський транспорт переходить в режим спецперевезень. Безкоштовний проїзд всіх пільгових категорій тимчасово зупинили.

Усі дитячі садки працюватимуть в режимі чергових груп для дітей, батьки яких на роботі. А школярі навчатимуться дистанційно.