Львівський суд заборонив партію зрадника Іллі Киви

Майно Соцпартії буде передано державі
Важливо
Львівський суд заборонив партію зрадника Іллі Киви
Ілля Кива Фото: facebook.com/socialistpatria
15 Червня 2022, 14:27
читать на русском

Восьмий апеляційний суд Львова заборонив Соціалістичну партію України, яку очолював колишній народний депутат-зрадник Ілля Кива.

Як повідомляє рух "Чесно", майно Соціалістичної партії та всіх її осередків, згідно з рішенням суду, буде передане державі. Але саме рішення може бути оскаржене у Верховному Суді.

Партію та її лідера звинуватили в антиукраїнській і проросійській діяльності.

На думку СБУ, хоч Кива з 2019 року не є офіційним керівником партії, він і надалі здійснює вплив на неї. Зокрема, у матеріалах справи цитувалися публікації з посиланням на партійний сайт, в яких входження Киви до ОПЗЖ подавалося як делегування від СПУ. Крім цього, згідно із матеріалами справи, станом на зараз Соціалістичну партію України очолює Віктор Заїка — директор іменного благодійного фонду Іллі Киви "Визволення", - зазначили у "Чесно".

Довідково: у 1990-х роках Соцпартія була однією з найчисельніших та найвпливовіших в Україні. Від дня заснування у 1991 році і до 2010 року її очолював Олександр Мороз. Улітку 2017-го партію очолив тоді ще керівник профспілки співробітників органів внутрішніх справ Ілля Кива.

Нагадаємо, протягом тижня в Україні вже заборонили діяльність уже шести проросійських партій: "Опозиційний блок", Соціалісти", "Справедливість та розвиток", "Держава", "НАШІ" та "Блок Володимира Сальдо". Соцпартія у списку заборонених судом стала вже сьомою.