Ляшко обіцяє, що українці вчасно ревакцинуються вакциною AstraZeneca

Постачання вакцин передбачене
Важливо
Ляшко обіцяє, що українці вчасно ревакцинуються вакциною AstraZeneca
Щеплення, укол Фото: командування ВМСУ
24 Квітня 2021, 02:39
читать на русском

Головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що всі, хто отримав першу дозу вакцини від коронавірусу CoviShield (AstraZeneca), впродовж лютого-квітня ревакцинуються впродовж травня-липня.

Про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Стосовно кількості людей, яка буде щеплюватись з цієї партії AstraZeneca-SKBio другою дозою, – це орієнтовно близько 10 тис. осіб, які будуть потребувати другого щеплення в травні 2021 року, - заявив він.

За словами Ляшка (досьє Ляшка), упродовж травня як мінімум в рамках COVAX очікується поставка близько 1,4 млн доз вакцини AstraZeneca, тому всі, хто щепився впродовж лютого-квітня, спокійно отримають своє друге щеплення впродовж травня-липня, тому жодних проблем не буде.

Читайте також

Він зазначив, що немає жодного значення, що вакцину виготовили на іншому заводі.

Є гарантовані нам поставки як за контрактними зобов’язаннями, так і в рамках досягнутих домовленостей між Україною та COVAX. Чи може бути збій в поставках? Сьогодні в цих умовах ми бачимо, що досить часто контрактні зобов’язання не виконуються, але ми розраховуємо на поставку вакцини AstraZeneca-SKBio в рамках COVAX та CoviShield (AstraZeneca), яку ще ми очікуємо близько 1,5 млн доз вакцин найближчим часом, - уточнив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна отримала другу партію вакцин від COVID-19 у рамках ініціативи COVAX. ЮНІСЕФ спільно з ВООЗ доставили 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея.

1