Ляшко пояснив погіршення ситуації з коронавірусом в Україні

В Україні спостерігається значне збільшення кількості хворих коронавірусом
Ляшко пояснив погіршення ситуації з коронавірусом в Україні
Лікарня Фото: КМДА
21 Жовтня 2020, 06:33
читать на русском

Зростання кількості нових випадків зараження коронавірусом пов'язано з циркуляцією віруса і його циклічністю, вважає головний санітарний лікар України Віктор Ляшко

Для боротьби з ситуацією потрібно дотримуватися санітарних вимог, - сказав він у коментарі РБК-Україна.

За його словами, наразі спостерігається значне збільшення кількості хворих коронавірусом не лише в Україні, але і в ряді країн Європи.

В Україні зараз діє адаптивний карантин, в рамках якого регіони поділяються на карантинні зони за рівнем поширення COVID-19. Є чітко прописані протиепідемічні норми, яких слід дотримуватися кожному. Тому, закликаю кожного користуватися засобами індивідуального захисту: носіть маски, дотримуйтеся соціальної дистанції, використовуйте антисептики. Адже, якщо ми не будемо дотримуватися елементарних правил запобігання коронавірусу, то кількість хворих буде стрімко зростати, - підкреслив Ляшко (Віктор Ляшко - досьє).

Читайте також

Він нагадав, що Міністерство охорони здоров'я України отримало від Кабінету міністрів 160 млн гривень на закупівлю автоматичних систем для тестування на коронавірус.

Нагадаємо, 20 жовтня президенту України представили розробки оригінального українського кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Науковці представили результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини. Ці дослідження тривали шість місяців і включають наявність нейтралізації вірусу COVID-19 у культурі інфікованих клітин людини.