Ляшко розповів, чи буде загальнонаціональний локдаун в Україні

Ще дві області наближаються до "червоного" рівня
Ляшко розповів, чи буде загальнонаціональний локдаун в Україні
Медик у захисному костюмі біля кисневого концентратора, коронавірус (фото: УНІАН)
30 Березня 2021, 09:53
читать на русском

Головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко вважає, що медична система в Україні справляється з навантаженням, тому вводити загальнонаціональний локдаун наразі не будуть.

Про це Ляшко сказав в етері телеканалу ICTV.

За його словами, 11 областей входять до "червоної" зони карантину, ще дві області наближаються до червоного рівня.

Чи варто вводити загальнодержавний карантин? Поки що система охорони здоров'я справляється з навантаженням і ... є позитивний результат, - сказав Ляшко.

Читайте також

Ляшко зазначив, що зимовий локдаун запроваджували в Україні для того, щоб відсунути хвилю коронавірусу, яку прогнозували у лютому. Так, лютневий сплеск зсунувся на березень.

Є низка факторів про які ми говорили, не можна передбачити, як змінюватиметься вірус. Ми не будемо вводити жорстких обмежень, поки медична система не буде близька до колапсу, - сказав санлікар.


Контекст. Раніше у Міністерстві охорони здоров'я говорили, що загальнонаціональний локдаун введуть, якщо понад 13 областей країни опиняться у "червоній" зоні карантину. Таких регіонів - 11. Там діють найбільш жорсткі обмеження.

Лікар, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна НАН України Володимир Галицький попередив про катастрофічну весняну хвилю COVID-19, а медична система не витримає.

1