Ляшко розповів, чи може Кабмін повернути обов'язковий карантин

Все залежатиме від ситуації з поширенням хвороби
Головне
Ляшко розповів, чи може Кабмін повернути обов'язковий карантин
Коронавірус, карантин, чоловік у захисній масці Фото: УНІАН
18 Серпня 2022, 12:18
читать на русском

В Україні досі діє карантин через поширення COVID-19, однак обмеження стали рекомендованими, а не обов'язковими.

Про це розповів очільник МОЗ Віктор Ляшко в інтерв'ю РБК-Україна.

Ми розуміємо всі пріоритети і ситуацію. А сьогодні пріоритет номер один - робота на оборонний сектор, допомога Збройним силам України, перемогу. Тому, оцінювати те, що ми можемо ввести, ми будемо з урахуванням війни, - сказав Ляшко.

За його словами, все буде залежати від ситуації з поширенням хвороби, а також від того, як МОЗ зможе балансувати.

Все залежатиме від того, як зможемо балансувати. Якщо ми будемо бачити, що інфекційні захворювання переважають, займається ліжковий фонд в лікарнях і буде загроза, що ми не впораємося з пораненими - який буде вихід у міністра охорони здоров'я? Звичайно, просити вводити більш жорсткі умови для того, щоб якісно і ефективно надавати медичну допомогу пораненим, - зазначив міністр.

Ляшко також пояснив, наскільки небезпечний новий вид "Омікрона", який зараз шириться Європою.

Зараз ми бачимо менше госпіталізацій і ускладнень. Але на це може вплинути кілька факторів - або сам штам не так агресивний, або все ж кількість імунізованих людей значно більше - перехворіли і провакцинованих. Ми бачимо в Європі, що там цифри випадків зростають, але кризи в лікарнях поки немає, - сказав очільник МОН.

Нагадаємо, що у МОЗ не рекомендують робити друге бустерне щеплення проти коронавірусу, якщо людина не належить до групи ризику та молодша 60 років.

Читайте також