Ляшко розповів, за якої умови учителі можуть не робити щеплення від COVID-19

Вчитель має мати медичні протипокази
Ляшко розповів, за якої умови учителі можуть не робити щеплення від COVID-19
Вчитель, школа Фото: УНІАН
16 Жовтня 2021, 20:02
читать на русском

Вчителі можуть не вакцинуватися від коронавірусу, якщо мають обґрунтовані медичні протипокази, зафіксовані у медичній довідці.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Коли ми говоримо про вчителів, ми говоримо, що вони будуть або відсторонені від роботи, або повинні вакцинуватися. В наказі, який прописано, стоїть зірочка і говориться про обов’язковість вакцинації, окрім обґрунтованих медичних протипоказів, коли не можна за станом здоров’я, - заявив він.

Таку довідку має видати сімейний лікар, вона передбачена в електронній системі охорони здоров’я.

Зараз ми все робимо для того, щоб запобігти відразу будь-яким підробкам. Довідка так само буде видаватися, як і COVID-сертифікат. Лікар, який видає цю довідку, робитиме медичний запис в електронній системі. І цей медичний запис можна спокійно відслідкувати, чому конкретній людині дана довідка про медвідвід, якщо раніше, наприклад, не було записів про таку хворобу в історії хвороби, яка ведеться в електронному вигляді, - уточнив міністр.

Нагадаємо, що у Києві розпочалися перевірки стану вакцинації працівників закладів освіти. У школі можуть відстороняти від роботи нещеплених вчителів.

Читайте також наш матеріалЧи можлива в Україні примусова вакцинація та як бути з правами людини 

Читайте також

1