Люди масово кинулись вакцинуватися від COVID-19 у містах "червоної" зони карантину

Жителі часто ігнорують карантинні правила та не одягають маски
Люди масово кинулись вакцинуватися від COVID-19 у містах "червоної" зони карантину
Коронавірус, карантин, люди у захисних масках Фото: УНІАН
20 Жовтня 2021, 22:07
читать на русском

В деяких містах "червоної" зони вже третій день великі черги до пунктів вакцинації. Зокрема у Запоріжжі, Дніпрі та Одесі.

Як повідомляє newsclub.zp, у Запоріжжі вранці 20 жовтня чимало охочих прийшли на вакцинацію від коронавірусу у ТЦ "Віннер Форд" на Космосі та в ТЦ "Амстор" в Хортицькому районі.

А в ТРЦ City Mall черга розтягнулася на десятки метрів. При цьому люди не зберігають соціальну дистанцію та не користуються захисними масками.

При цьому у Запорізькій області за добу зробили 9156 щеплень від COVID-19.

У Дніпрі громадський транспорт згідно з карантинними обмеженнями може перевозити лише сидячих пасажирів у салоні. Відтак, утворився попит на таксі, ціна на які піднялася на 25-125% в залежності від сервісу. Наприклад, в популярних мобільних додатках Bolt і Uklon вартість за проїзд зросла з 80 грн до 175-184 грн на один і той же напрямок.

При цьому у місті співробітники правоохоронних органів проводять рейди. Штрафи можуть отримати не лише водії, але й пасажирів. Останніх - за відсутність захисної маски, повідомляє "Наше місто".

В Одесі жителі міста кинулись укладати декларації з сімейними лікарями, аби далі можна було без проблем вакцинуватися від COVID-19. Кожного дня тут утворюються величезні черги з охочих.

Нагадаємо, що головний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що під час нового локдауну в містах не зупинять функціонування міського громадського транспорту.

Про те, яка ситуація з коронавірусом в українських лікарнях, читайте в нашому матеріалі: Ампутація кінцівок та неспроможність самостійно дихати: яка ситуація з коронавірусом в Україні

Читайте також

1